Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα επικίνδυνα εμβόλια και άλλα Αισώπεια παραμύθια

Κεφάλαιο Πρώτο, Βιολογία Γενικής, Γ' Λυκείου:
"Στην ενεργητική ανοσία ο οργανισμός μπορεί να δεχτεί μια ποσότητα εμβολίου το οποίο περιέχει νεκρούς ή εξασθενημένους μικροοργανισμούς ή τμήματά τους (τεχνητός τρόπος). Το εμβόλιο, όπως θα έκανε και ο ίδιος ο μικροοργανισμός, ενεργοποιεί τον ανοσοβιολογικό μηχανισμό, για να παραγάγει αντισώματα και κύτταρα μνήμης. Το άτομο που εμβολιάζεται δεν εμφανίζει συνήθως τα συμπτώματα της ασθένειας και φυσικά δεν τη μεταδίδει."

Φαίνεται πως η διδασκαλία της βιολογίας έχει μετατραπεί, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε εξιστόρηση και παράθεση απλών θεωριών, τις οποίες συντάσσουν οι δογματικοί επιστήμονες που καταστρώνουν στα εργαστήρια της Bayer και της Monsanto διαβολικά σχέδια για την ποδηγέτηση του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ως αποτέλεσμα της έλλειψης βασικών γνώσεων βιολογίας και της ολοένα αυξανόμενης συνωμοσιολογίας γύρω από τις υποτιθέμενες συνέπειες στην υγεία των εμβολιαζόμενων, διαβάζουμε σήμερα πως βρέφος ούτε 2 μηνών πέθανε καθώς δεν είχε πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο εμβόλιο κατά του κοκκύτη.

Ένα ακόμα δείγμα των καιρών. Ένα ακόμα σύμπτωμα των αλλεπάλληλων και αλληλένδετων παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας, η ρίζα των οποίων εντοπίζεται στο ανεπαρκές εκπαιδευτικό σύστημα.

http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/17/pertussis

Υ.Γ. Δεν τίθεται θέμα εξωραϊσμού της δράσης των Bayer και Monsanto. Απλή αναφορά ονομάτων.

6 σχόλια:

  1. Θα συνεχίσουμε εδω για να σπαμάρουμε κι εσένα :Ρ
    Που λες, γιατί ο Σίσυφος;
    Καλά προφανέστατα δεν ήταν χαρούμενος, δεν αξίζει καν να ξοδεψουμε χρόνο για να αναρωτηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, seems legit.
      Ο Καμύ τον φανταζόταν χαρούμενο, γιατί παρά την παραδοξότητα της όλης πράξης του σηκώματος της πέτρας στον λόφο, τουλάχιστον δεν γινόταν μηδενιστής και προσπαθούσε να ζήσει με αυτά που έχει. Καλά οπωσδήποτε δεν συμφωνώ, το sisyphus was happy είναι απλά ένας φόρος τιμής και ίσως μια μικρή ειρωνεία (θα τρέμουν τα κόκκαλα του :P).

      Διαγραφή
    2. Α δεν την ήξερα αυτή την άποψη του Καμύ.
      Καλά δεν τρελαίνομαι για την άποψη αυτή, οριακά μου φαίνεται επικίνδυνη αν σκεφτείς να την επεκτείνεις σε άλλους ξεκάθαρα δυστυχισμένους ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να κυλάνε την πέτρα τους στην ανηφόρα. Ναι, μου φαίνεται επικίνδυνη άποψη.

      Διαγραφή
    3. Δεν στο μετέφερα ακριβώς σωστά, όπως το αναφέρει τουλάχιστον στον Μύθο του Σίσυφου το βιβλίο. Ο Καμύ βλέπει στην φύση μια ετερογένεια, μια ασυνέχεια και μια υποκειμενικότητα ενώ ο καθένας από εμάς ψάχνει για μια συμπάγεια στον κόσμο, μια αντικειμενικότητα, μια νομοτέλεια, έναν σκοπό. Από αυτό απορρέει το "παράλογο" της ζωής (absurd) στο οποίο απαντάς με 2 τρόπους: επανάσταση ή αυτοκτονία. Σύμφωνα με τον Καμύ λοιπόν, η επανάσταση (πάσης φύσεως, όχι πολιτική απαραίτητα) είναι μονόδρομος. Ο Σίσυφος έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά :P . Δηλαδή δεν σε καλεί σε επανάπαυση και να πεις "αχ παλι καλα που ειμαι υγιης και ζω, ας με πατάνε κάτω σαν σκουλήκι με φόρους κλπ τουλάχιστον δεν με σκοτώνουν", ουσιαστικά απλά σου λέει να μην αυτοκτονήσεις για αρχή και μετά κάνε ότι θες.

      Διαγραφή
    4. Ωραία μου το περιέγραψες.
      Ναι εντάξει ας μην αυτοκτονήσουμε γενικά.
      Αλλά αυτό είναι μια χαμηλή προσδοκία από μόνο του. Ας κάνουμε πολλά παραπάνω από το να μείνουμε ζωντανοί.

      Διαγραφή