Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Καλά Χριστούγεννα (σαν να μην έγινε τίποτα)!

Πρωί 20ης Δεκεμβρίου, στον δρόμο για τη σχολή, στέκομαι ανάμεσα σε έτερους νυσταγμένους στο λεωφορείο που μας οδηγεί στην πανεπιστιμιούπολη. Ο συνωστισμός, στο βγαλμένο από την κόλαση του Δάντη 250, σε οδηγεί συνήθως σε τρια πιθανά μονοπάτια, σε αμήχανα βλέμματα μεταξύ ανθρώπων που μισούν τη ζωή τους γιατί δεν έχουν ακόμα πιεί καφέ, ίσως στο διάβασμα ενός βιβλίου και το άκουσμα μιας μουσικής. Αν και τα τρία αυτά δυστυχώς ή ευτυχώς δύνανται να επικαλύπτονται.

Επιλέγοντας το ραδιόφωνο ως την σημερινή μου διέξοδο από τον Άλλον και ικανοποιώντας τις αγοραφοβικές μου τάσεις, συναντώ έναν σταθμό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια τύπου Last Christmas κλπ κλπ και προτού η αποστροφή σχηματιστεί στο πρόσωπο ακούγεται ο παραγωγός της εν λόγω εκπομπής με τα εξής (περίπου λόγια):


"Μαζί σας με εορταστικά τραγούδια για να ανέβουμε μέρες που είναι, καθώς τα χθεσινά γεγονότα μας έριξαν" κλπ κλπ.

Δεν αμφιβάλλω για την πιθανώς αθώα και καλοπροαίρετη πρόθεση του ραδιοφωνικού παραγωγού να "ανεβάσει" ψυχολογικά το ακροατήριο του, αλλά... αυτή ακριβώς η πρόθεση δεν είναι που μας έχει φέρει ως εδώ; Δεν πειράζει που έγινε το τάδε, δεν πειράζει που ψηφίσαμε τον δείνα, αχ τελείωσε και αυτή η μέρα τώρα διακοπές, αχ τελείωσε και αυτό το εξάμηνο τώρα δουλειά, αχ θα παρηκμάσει και το υπάρχον πολιτικό σύστημα και στον ορίζοντα κάτι ρηξικέλευθο και ανθρώπινο! Αυτό το μη χείρον βέλτιστον και οι "καλές" προθέσεις, ο συμβιβασμός με τη σήψη της πραγματικότητας, η οποία μερικές φορές τον χρόνο έχει πασχαλινό/χριστουγεννιάτικο/εθνικό άρωμα.

"Όχι ρε γαμώτο, μπορεί να έχουμε 60% ακροαματικότητα γιατί παίζουμε Wham όλη μέρα και μπορεί να καταναλώνετε αβέρτα για να δείξετε την αγάπη σας στον Χριστό και στους συγγενείς σας γιατί είστε τόσο καλοί άνθρωποι και φέτος, αλλά επειδή μπούχτισα και δεν αντέχω άλλο, σήμερα θα παίξω Rage Against The Machine γιατί χθες σκοτώθηκε εν ψυχρώ ένας άνθρωπος στη Τουρκία και άλλη μια ντουζίνα στην Γερμανία και κινδυνεύω και εγώ και εσείς και όλοι μας. Και καλές γιορτές". Σίγουρα θα προτιμούσα μια τέτοια εκπομπή.

Οπ. Φτάσαμε. Τι σκέφτομαι και εγώ χρονιάρες μέρες. Καλά Χριστούγεννα.


2 σχόλια:

  1. The road to hell is paved with good intentions, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.

      Για τα Χριστούγεννα ως Χριστούγεννα αμιγώς σε παραπέμπω στο ποίημα από πάνω. Δεν ήθελα να ακουστεί τόσο σοβαρό αυτό πίστεψε με :P

      Διαγραφή