Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Και μια νέα περιστροφή αρχινά!

Με αυτά και με αυτά, μία περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο ακόμα τελειώνει και από τις δώδεκα το βράδυ ξεκινά μία μέρα ίδια και απαράλλακτη όσον αφορά στις πιθανότητες πραγμάτωσης τρισεκατομμυρίων διαφορετικών καινούριων καταστάσεων (ίδια δηλαδή όσον αφορά στην τύχη/θεό/μοίρα που διέπει τις πράξεις μας).

Βέβαια ο τεμαχισμός του αέναου και συνεχούς Χρόνου εξυπηρετεί την πλαστή διαγραφή του παρελθόντος και επιτρέπει με ευκολία την είσοδό μας με φρούδες ελπίδες σε μία ανύπαρκτη,καθαρά ανθρώπινης προέλευσης φαινομενική δομή, του νέου έτους, στο οποίο προσδίδουμε νέες ιδιότητες και δυνατότητες. Στο οποίο εναποθέτουμε τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο, καθαρά μέσω μιας μεταφυσικής και όχι επαγωγικής σκέψης.

Ο χρόνος θα δείξει, ο χρόνος είναι γιατρός και άλλα διάφορα παρεμφερή και γραφικά δεν χωράνε σε μία παραμονή πρωτοχρονιάς. Καλούμαστε να είμαστε κύριοι της ζωής μας και να μην δίνουμε τα ηνία παθητικά στην Τύχη ως μία αυθύπαρκτη μεταφυσική οντότητα που θα λύσει δια μαγείας κάθε πρόβλημα (σίγουρα είναι απαραίτητος ο συνυπολογισμός της ως παράγοντα που εν δυνάμει θα επέμβει σε πολλαπλές συγκυρίες).

Καλή χρονιά λοιπόν με μια από τις επιτυχημένες προσπάθειες του Νίτσε να γράψει κλασσική μουσική (Eine Sylvesternacht - New Year's Eve).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου