Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Με κηροζίνη αν πας να σβήσεις την φωτιά...


Με βάση τις αντιδράσεις που πυροδότησε, είναι σίγουρο πως οι παροικούντες την ιντερνετική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν περί της απόφασης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω δεν επιτρέπουν την φοίτηση παιδιών προσφύγων στο εν λόγω σχολείο της περιοχής, απειλώντας με κατάληψη(!) εάν το συγκεκριμένο αίτημα δεν γίνει δεκτό.

Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό προσωπικά. Ακολουθούμε και παρακολουθούμε με την συμπεριφορά μας τα ευρωπαϊκά trends. Εμπρός στον δρόμο του Ορμπάν και του Φαράτζ για έναν ολοκαίνουριο ρηξικέλευθο σκοταδισμό με αυστηρή προσήλωση σε βιολογικούς αναχρονισμούς για το κερασάκι στην τούρτα.

Για άλλη μια φορά ο Έλληνας στρέφει το πρόσωπο του αλλού, μακριά από αυτόν που κλαίει και μετά μανίας, "υπερηφανείας" και περίσσειας εθνικοφροσύνης σβήνει με κηροζίνη την φωτιά.

Να σου χαρίσω αν θες το δάκρυ
Μα αν με χτυπάς πού θα βρούμ' άκρη
Σ' αυτή την ποντικοπαγίδα
Που ήταν παλιά γλυκιά πατρίδα
Ακόμα κι αν σου φταίει
Αυτός που ακούς να κλαίει
Με κηροζίνη αν πας να σβήσεις την φωτιά
Κάρβουνο αμέσως θα γενείς
Κι εσύ κι αυτός κι αυτοί κι εμείς
Κάρβουνο σκέτο θα γενείς
Κι ούτε που θα ξαναφανείς

1 σχόλιο:

  1. Ωραία τα λες αλλά ας μην ξεχνάμε και τους Έλληνες που άνοιξαν τα σπίτια τους σε αυτούς τους ανθρώπους ή τους προσέφεραν ό,τι μπορούσαν (φαγητό,ρούχα,παιχνίδια) ακόμα και σε περίοδο κρίσης.Δε νομίζω ότι οι Έλληνες είναι και πολύ ανοιχτόμυαλοι,σε σχέση με άλλες χώρες,αλλά νομίζω πως έχουν τη νοοτροπία του να δώσουν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα σε αρκετά μεγάλο βαθμό.Άλλωστε το καλύτερο αντάλλαγμα είναι το να βλέπεις αυτά τα παιδιά να μορφώνονται,να τους παρέχονται όλα αυτά που πρέπει για να ζουν αξιοπρεπώς και κυρίως να γίνονται σωστοί άνθρωποι,έχοντας περάσει τόσο δύσκολα,και να ξέρεις ότι έχεις συμβάλλει σε αυτό!Κρίμα για αυτά τα παιδιά που αναγκάζονται να φύγουν από την χώρα τους προκειμένου να γλυτώσουν απ'τον πόλεμο και στον "πολιτισμένο" δυτικό κόσμο τους υψώνουν τείχη...ειρωνεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή